Tenniskids

Tenniskids is een nieuwe methodiek om kinderen spelenderwijs te leren tennissen. In maart wordt Tenniskids zoveel mogelijk gepromoot, op scholen, via Dinkelland Visie en via onze website. Vanaf april starten we elke keer met een nieuw seizoen.

Wilt u onze Tenniskids bekijken? U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen, elke maandag, dinsdag- en woensdagmiddag staan de kids op de baan. Hieronder een korte introductie:

Tenniskids
Geef kinderen een bal en een tennisracket en ze gaan ermee aan de slag. Toch zijn er te weinig kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar die tennissen. En dat terwijl de tennissport zoveel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven.

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TVD jeugdspelers (vanaf 6 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder tennis kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. Spelenderwijs leren tennissen, spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste banen en ballen, speciale Tenniskids lesmaterialen, diploma’s en stickerboekjes passen perfect bij de belevingswereld van kinderen.

In drie stappen leren onze trainers jonge kinderen het tennisspel. Rood, oranje en groen.

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel.
Ze ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen instromen in fase Rood, zij kunnen:

• Meedoen zonder ouders
• Simpele instructies begrijpen en uitvoeren.
• Goed genoeg kunnen bewegen en balanceren om de veiligheid te garanderen.

In de World Tour (rood) spelen kinderen met softballen op een aangepast mini-veld. Ze ontvangen stickers als beloning voor ieder stapje dat ze verder komen. Zo merken kinderen dat ze vooruit gaan en maken we ze enthousiast voor het tennisspel.

Tenniskids Oranje

In de tweede, oranje fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. Kinderen gaan naar de oranje fase als ze gemiddeld 7/8 jaar oud zijn. In de World Tour (oranje) wordt gespeeld met zachte ballen op een driekwart veld (18 meter baan). Ook in deze fase ontvangen de kinderen 3 tussentijdse diploma’s. Na deze fase zijn ze klaar voor een tennisveld dat volwassenen kennen als een hele tennisbaan.

Tenniskids Groen

In de derde, groene fase vindt de voorbereiding plaats op tennis op een hele baan. Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden nog langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol. Kinderen in de groene fase spelen op een hele baan met aangepaste ballen. Na deze fase kunnen de tenniskids menig volwassene aan.

Blauw, rood, oranje en groen, voor alle kids is er wel iets te doen.