Tennis Vereniging Denekamp

Update….. Tennissen vanaf 11 mei……..

Home » Laatste nieuws » Update….. Tennissen vanaf 11 mei……..

Update….. Tennissen vanaf 11 mei……..

9 mei 2020

In dit bericht willen wij enige helderheid verschaffen over de verschillende versoepelende maatregelen – met ingang van 11 mei – die het kabinet afgelopen woensdag heeft afgekondigd.

Om ook de doelgroep 18+ weer georganiseerd te laten tennissen, is er een aanpassing van het protocol ‘Verantwoord Sporten’.

De gemeente heeft de vereniging toestemming verleend om het sportpark te gebruiken conform de geldende regels in dit protocol.
Vanaf nu mag er ook door 19+ leden gebruik gemaakt worden van ons tennispark. Wel dien je hiervoor gereserveerd te hebben via [email protected] of via WhatsApp +31 541 353 003 (Nummer opslaan in je contacten)

RESERVEREN VOOR VRIJ SPELEN GELDT VOOR IEDEREEN DUS OOK VOOR DE JEUGDLEDEN.
(Zij die tennisles hebben hoeven niet te reserveren.)

Het NOC*NSF heeft het protocol verantwoord sporten vastgesteld. Die protocol vind je HIER. Daarnaast heeft de KNLTB aanvullende richtlijnen bekend gesteld. Deze richtlijnen vind je HIER. Zie ook de poster op het park. In de richtlijnen staat o.a.:

1.       Voor de jeugd tm. 12 jaar vervalt de maximale groepsgrootte;

2.       Tennis vanaf 19 jaar: Maximaal 2 spelers per baan; indien trainer aanwezig op de baan maximaal 4 spelers voor die baan.

Er kan bij vrij spelen dus alleen enkel gespeeld worden. Er kan wel gelest worden met max. 4 spelers.

Lessen

Vanaf dinsdag zullen de lessen weer beginnen zij die zich hebben aangemeld en zijn geplaatst krijgen hier bericht van. In verband met een tekort aan tennisleraren zal het helaas niet mogelijk zijn om iedereen lessen aan te bieden..…

3.       De tennismuur is toegankelijk voor maximaal 1 persoon in de leeftijd van 13 jaar en ouder. De jeugd onder 12 kan met meerdere personen tegelijk gebruik maken van de muur.

4.       Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet. De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten.

5.       Het organiseren van interne wedstrijden/ wedstrijdvormen (geen DSS, niet club overstijgend) op de vereniging is mogelijk. Met inachtneming van de algemeen geldende regels en aansluitend op de overige richtlijnen, dus alleen enkelspel.

Reserveren van een baan

6.       Iedereen moet vanuit huis, digitaal of per telefoon, een baan reserveren. Dit kan via [email protected] of via WhatsApp +31 541 353 003 (Nummer opslaan in je contacten)
Zie ook: https://www.tvdenekamp.nl/baanreservering/

7.       Jeugd tot en met 12 jaar mag vrijspelen onder toezicht van een toezichthouder; er is geen maximaal aantal spelers per baan.

8.       Jeugd 13 tot en met 18 jaar mag vrijspelen onder toezicht van een toezichthouder; maximaal 4 spelers per tennisbaan.

9.       Volwassen van 19 jaar en ouder mogen alleen 1 op 1 vrij spelen; zonder toezichthouder

o    Uitzondering: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen.

10     Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan.

Veilig de baan op principes

11     Vanaf 13 jaar, houd altijd 1.5 meter afstand van elkaar.

12     Spelers zijn alleen welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben.

13     Er mag geen publiek komen kijken op het park. Dus ook geen ouders bij de tennisles van hun kinderen.

Richtlijnen tijdens het spelen

14     Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.

15     Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).

16     Geef geen high fives.

17     Wissel van baanhelft met de klok mee.

18     Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.

Richtlijnen na het spelen

19     Ga na het spelen direct naar huis

Vanaf 1 juni opschaling als de situatie op de vereniging onder controle is en blijft. Tennis: max 4 spelers per baan

Noot: Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in dit document. Op corona.knltb.nl vind je altijd de meest actuele versie van de aanvullende richtlijnen.

Samen de baan weer op. Geniet ervan!