Tennis Vereniging Denekamp

NIEUWE CORONAMAATREGELEN, TENNISWEDSTRIJDEN BLIJVEN MOGELIJK

Home » Laatste nieuws » NIEUWE CORONAMAATREGELEN, TENNISWEDSTRIJDEN BLIJVEN MOGELIJK

NIEUWE CORONAMAATREGELEN, TENNISWEDSTRIJDEN BLIJVEN MOGELIJK

29 september 2020

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken.

We kunnen blijven tennissen, zolang het weer het toelaat. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek en de kantine (met uitzondering van toiletten en kleedkamers) is gesloten. Wat betekent dit voor de competities, toernooien en het vrij spelen op ons tennispark?

Publiek is vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur niet meer toegestaan en de kantine moet sluiten. Kleedkamers en toiletten mogen open blijvenTennis is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van een wedstrijd of training geldt deze maatregel wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Vrij spelen en training

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.

Competitie

De KNLTB heeft besloten om de competitie door te laten gaan, immers mag het uitoefenen van de sport gewoon doorgaan. Tennis is in de buitenlucht en de meeste mensen willen graag blijven sporten. Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden dan ook doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. De kleedkamers en toiletten van zijn open. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.
Als teams niet meer mee willen doen, kunnen ze ervoor kiezen om te stoppen. Daar is iedereen vrij in. Daar worden ook geen boetes voor opgelegd. Wil je met je team stoppen mail dit dan naar de tegenstander en naar [email protected]

Zie voor de FAQ: https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/

We realiseren ons dat dit impact heeft op het clubleven en de competitie- en toernooisfeer zoals we die kennen niet haalbaar is. Geen ontvangst met koffie, thee en taart en geen drankje na afloop. Niet alleen voor spelers is dit jammer, maar ook voor de vereniging is dit een zorg, gezien het verlies aan inkomsten. Samen met de KNLTB zullen we ons blijven inzetten om de ruimte om te sporten zo groot mogelijk te houden.

Voor meer informatie verwijzen we jullie naar https://corona.knltb.nl/

Het bestuur.