Tennis Vereniging Denekamp

KNLTB Voorjaarscompetitie en Kia Tenniskids competitie voorlopig uitgesteld tot begin mei.

Home » Laatste nieuws » KNLTB Voorjaarscompetitie en Kia Tenniskids competitie voorlopig uitgesteld tot begin mei.

KNLTB Voorjaarscompetitie en Kia Tenniskids competitie voorlopig uitgesteld tot begin mei.

19 maart 2020

De verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie. Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. De KNLTB probeert er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van de leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei.

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil tot en met 6 april en kan nog niet worden voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kan voor de zomervakantie een volledige competitie afgespeeld worden en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

KNLTB Voorjaarscompetitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover en worden de speeldata zo snel mogelijk aangepast op MijnKNLTB.

Kia Tenniskids competitie

Voor de Rode en Oranje competitie geldt dat de teams starten op zondag 17 mei. Teams beginnen op deze datum, zoals gepland, aan de tweede periode met speelronde 1, 2, 3 en 4. Daarna spelen zij nog speelronde 2 en 3 van de eerste periode. De andere twee speeldagen komen te vervallen. De kinderen die meedoen aan de Groene competitie beginnen op zondag 10 mei aan hun competitie. Zij starten met speelronde 4, 5, 6 en 7 en spelen daarna speelronde 1, 2 en 3.

Wat betekent dit voor toernooien?

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de door de KNLTB goedgekeurde toernooien. Alle toernooien tot en met 6 april zijn geannuleerd. 

Daarnaast heeft het verschuiven van de Voorjaarscompetitie effect op de toernooien. Mocht het mogelijk zijn om in mei te starten met de Voorjaarscompetitie dan kan dit consequenties hebben voor de toernooien die in mei en juni georganiseerd worden. Sommige speeldagen kunnen dan samenvallen met een toernooi op de vereniging. Dit kan gevolgen hebben voor de baancapaciteit. Het is op het moment nog onbekend voor hoe lang de maatregelen stand zullen houden. Om deze reden wordt er nu nog geen actie ondernomen voor de toernooien die op de kalender staan in de maanden mei en juni. Zodra de KNLTB hier een besluit over heeft genomen zullen we toernooileiders hierover informeren.

Meestgestelde vragen

We beseffen ons dat het uitstellen van de Voorjaarscompetitie gevolgen kan hebben voor toernooien en/of andere activiteiten op jouw vereniging en dat deze beslissing vragen oproept. Klik HIER voor de meestgestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de Voorjaarscompetitie en toernooien.