Tennis Vereniging Denekamp

KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

Home » Laatste nieuws » KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

28 november 2020

Zoals bekend zijn Aafje Kistemaker, Evelien en Jette Dierselhuis gestopt met de competitiecommissie. De nieuwe vrijwilligers van de competitiecommissie Jasmijn Jansen en Sabine oude Nijeweeme organiseren nu -samen met Victor Markink en Leo Blokhuis- de KNLTB-competities bij TVD. Mede door hun inzet kunnen we spelers met plezier wedstrijden laten spelen. Immers tennis is leuker als je wedstrijden speelt!
Op dit moment is het spelen én organiseren van wedstrijden niet toegestaan als gevolg van de corrigerende corona maatregelen, en niemand weet precies hoe het verder gaat. We houden voortdurend in de gaten wat de aanpassingen van de corona maatregelen voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie zijn en zullen hier waar nodig tijdig op anticiperen. Wanneer we in 2021 nog moeten voldoen aan de 1.5 meter regelgeving, dan zoeken we naar de beste oplossing om toch competitie te kunnen spelen en zullen jullie hier ook tijdig over informeren.

Voor nu kijken we vast vooruit naar 2021 en starten we de voorbereidingen voor het nieuwe (competitie) seizoen alvast op, in de goede hoop dat we in het voorjaar weer normaal competitie kunnen spelen. We zijn nu bezig met het samenstellen van het competitieaanbod voor het komende jaar. Daarnaast heeft de KNLTB tijd nodig voor het maken van de indeling van de Voorjaarscompetitie.
Alle informatie over de competitie, zoals baanschema’s, begintijden, leeftijden en dispensaties, kan je ook altijd terugvinden op Centrecourt.nl.
Meer info klik hier >>>

Voor alle leden is het competitieaanbod in Overijssel in een overzichtelijk schema gezet. 
N.B. In het schema zijn de nieuwe competitiesoorten oranje gemarkeerd.
Voor iedere tennisser is er een competitievorm die bij hem of haar past. Er is een zeer divers competitieaanbod; op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.

Heb je nog geen team maar wil je wel graag meedoen?
Stuur je naam en e-mailadres met je wensen naar [email protected]. Wij proberen dan een team voor je te zoeken! We kunnen niets garanderen maar soms kunnen wij een plekje voor je vinden in een ander team!

RESULTATEN ONDERZOEKEN:

De KNLTB heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de zondag- en de vrijdagavondcompetitie. Hieronder vind je de resultaten: 

Zondag:  Het aantal deelnemende teams op zondag is in vijf jaar tijd met 39% gedaald. Onderzoek onder spelers die gestopt zijn met de zondagcompetitie (N = 563) toont aan dat 35% van de respondenten de competitiedag te lang vindt duren, 27% gestopt is vanwege de te grote leeftijdsverschillen en 33% geeft aan de zondag geen ideale competitiedag te vinden omdat maandag weer een is. Naar aanleiding van de eerste twee resultaten bieden we met ingang van 2021 naast de acht partijen Gemengde competitie, de vijf partijen competitie Gemengd 17+ (HE, DE, GD, HD, DD) landelijk aan op zondag.

Daarnaast zetten we voor alle competities op zaterdag en zondag in op een baanschema van 2 banen per thuisspelend team, zodat de wedstrijden in minder speelrondes kunnen worden gespeeld.

Vrijdagavond:  De handige resultaten van het onderzoek naar de vrijdagavondcompetitie onder spelers en VCL’s hebben we samengevat in een  overzichtelijke infographic . Eén van de conclusies uit dit onderzoek is dat een andere opzet van de vrijdagavondcompetitie, namelijk ‘om-de-week-spelen’ een goede oplossing zou kunnen zijn voor verdere groei van deze competitie in het voorjaar. Komend jaar zal in overleg met VCL’s, VTL’s en bestuurders worden nagedacht over de verdere invulling en praktische organisatie hiervan. 

Lees meer over de resultaten onderzoek vrijdagavondcompetitie  >>>

PLANNING INSCHRIJVING :


Inschrijven voor de KNLTB Voorjaarscompetitie (incl. Junioren en 8 & 9 Tennis) kan tm. 20 december 2020 . Na 14 januari 2021 gaat de KNLTB aan de slag met de indeling.

De deadline voor inschrijving van de Zomeravondcompetitie is donderdag 1 maart 2021.

Voorwaarden inschrijving
De inschrijf bijdrage voor deelname aan de KNLTB Voorjaarscompetitie 2021 (junioren, senioren en 8 & 9 Tennis) is vastgesteld op € 50, – per team. Voor de jeugd wordt inschrijf bijdrage door de vereniging voldaan.

VERSOEPELINGEN VOOR 2021:

  • De wachttijd bij slechte weersomstandigheden wordt voor alle competities teruggebracht naar één uur (voor sommige competities was dit 2 uur); 96% van de VCL’s stemde voor. 
  • Versoepeling van de invallersregeling: op dagen met variabele aanvangstijden mag een speler 2x op dezelfde dag spelen; 66% van de VCL’s stemde voor.

Voor TVD is het belangrijk dat alle spelers wedstrijden kunnen spelen, want het zorgt er niet alleen voor dat spelers beter worden en meer plezier krijgen in de sport, maar ook dat ze vaker op de vereniging zijn. Dat maakt tennis leuk voor iedereen en we willen er maximaal voor zorgen dat alle (nieuwe) leden competitie kunnen spelen.