Tennis Vereniging Denekamp

Jeugdtoernooi en Maak Kennis Met Tennis

Home » Laatste foto’s » Jeugdtoernooi en Maak Kennis Met Tennis

Jeugdtoernooi en Maak Kennis Met Tennis

23 augustus 2020

Direct na de vakantie werd door de jeugdcommissie van de Tennis Vereniging Denekamp gestart met 2 activiteiten.

Jeugdtoernooi op vrijdagavond 21 augustus

Op vrijdagavond van 17:00-20:00 uur werd voor de categorieën Groen en Geel (Junioren) een toernooi georganiseerd. Vanaf 17:00 uur waren de kinderen van harte welkom om enkele tenniswedstrijdjes te spelen met en tegen hun leeftijdgenootjes. Enkelen sloten na het volgen van hun tennisles om 18:00 uur nog aan. Susanne Gelevert van de jeugdcommissie had in 4 verschillende poules voor een leuk programma gezorgd. Na afloop kon zij de poulewinnaars Kars Gelevert, Mart Huttenhuis, Bram Morsink en Jelt Ottink feliciteren en een attentie overhandigen.

Tussendoor werd voor eten en drinken gezorgd. De 18 deelnemers wisten wel raad met de hamburgers, frikandellen en ranja. Alles werd in no-time ‘weggewerkt’.


Maak Kennis Met Tennis op zaterdag 22 augustus voor de jeugd van 5-12 jaar


Speciaal voor alle basisschool jeugd werd een zg. ‘Maak Kennis Met Tennis’ georganiseerd. Doel was om deze kinderen (gratis) enthousiast te maken voor en ervaring op te laten doen met tennis. Om dit onder de aandacht te brengen van de doelgroep werden 1000 flyers verspreid op de basisscholen in Denekamp, Tilligte, Noord Deurningen, Lattrop en Beuningen.

Op zaterdagmiddag van 15:00 – 17:00 uur ontvingen de trainers van TVD, Iris en Nancy Scherphof, Linde Goselink, Martijn Horstman, Ronald Steenbeeke en Daisy Veltmaat,  onder leiding van Femke Rikkink maar liefst 64 kinderen. Na registratie kon men kennismaken met de geweldig mooie tennissport.

Door Femke was een superleuk spelcircuit opgebouwd, waarbij onder andere aandacht werd besteed aan overspelen, diverse spelvormen, Video Delay, Dierentuintje, Serveren en voetenwerk & coördinatie. Het mooiste was natuurlijk het gebruik van het ballenkanon.

Helaas moest na de pauze met ranja en fruit het programma worden afgebroken ivm. de regen die met bakken uit de lucht kwam. Het blijft een buitensport…….

Toch waren de kinderen erg enthousiast en blij dat ze meegedaan hebben. De jeugdcommissie was erg te spreken over de hoge opkomst en deelname van vele kids. Zij kunnen dan ook tevreden terugkijken op het afgelopen weekend.