Tennis Vereniging Denekamp

Het ontstaan

Home » Het ontstaan

Het ontstaan

De tennisvereniging Denekamp is opgericht op 4 oktober 1971. De club is gevestigd op tennispark ‘t Goor aan de Mr. Mulderstraat. Met zo’n 850 leden is het een grote en gezellige vereniging waar sportiviteit zeer belangrijk is en gezelligheid voorop staat.

Leden spelen recreatief en in competitieverband. Tijdens de voorjaars- en najaarscompetitie zijn er veel leden fanatiek aan het tennissen.

De vereniging is sinds juli 2005 geprivatiseerd, dit houdt in dat de banen en het clubgebouw sindsdien zijn overgenomen van de gemeente Denekamp. Het bestuur kan zo sneller beslissingen nemen, omdat niet voor alles toestemming van de gemeente benodigd is. Daar komt wel bij dat de financiële steun van de gemeente jaarlijks is afgenomen en uiteindelijk volledig verdwijnt. Om er dan toch voor de zorgen dat de financiële middelen op een gewenst niveau blijven is de sponsorcommissie medio 2005 actief begonnen om bestaande en nieuwe sponsoren te benaderen. De ontvangen gelden zullen worden aangewend voor alle geledingen.

Te denken valt hierbij aan de jeugdafdeling, de organisatie van toernooien als het K5 jeugd toernooi en het regionaal bekende Klungeltoernooi, dat in Ten Kate & Huizinga vanaf 2010 een nieuwe hoofdsponsor heeft. Verder kunnen de inkomende  sponsorbedragen bijvoorbeeld gebruikt worden voor verfraaiing van het sportpark of de aanschaf van benodigde materialen.

In April 2006 is het tennispark volledig gerenoveerd. De gravelbanen die jaren hun dienst gedaan hebben zijn vervangen door 9 nieuwe,  zogenaamde French Court banen. Deze banen, een kruising tussen de traditionele gravelbanen en kunstgrasbanen, zijn het hele jaar door bespeelbaar.

Hierdoor kunnen de leden ook in de maanden oktober t/m maart blijven tennissen. In het verleden werden de banen in deze periode gesloten, echter met French Court banen is het geen probleem ook in de winterperiode door de spelen. Sinds 2006 wordt er ook in de wintermaanden een competitie gespeeld waarbij ongeveer 350 leden van de club meedoen. De verandering van baansoort is sportief gezien een succes.

Daarnaast is het terras rondom het clubgebouw vernieuwd aangelegd waardoor een en ander er fraai uit is komen te zien.

In 2014 is het park uitgebreid met een tennisbaan (baan 10) , vernieuwde entree, fietsenstalling en parkeerplaats voor auto’s.

Om de doelstellingen die TVD heeft te kunnen bewerkstelligen zijn binnen de club een groot aantal vrijwilligers actief voor diverse commissies. Zij zijn bereid een gedeelte van hun vrije tijd te besteden aan de tennisclub. Deze steun is niet in geld uit te drukken.

Echter ook de Tennis Vereniging Denekamp kan niet buiten de financiële steun van sponsoren. We danken daarom de bedrijven die in de afgelopen jaren sponsor zijn geworden bij TVD en zeker ook de bedrijven die al sinds jaar en dag de club een warm hart toedragen.