Tennis Vereniging Denekamp

Digitaal afhangbord operationeel….

Home » Laatste nieuws » Digitaal afhangbord operationeel….

Digitaal afhangbord operationeel….

28 mei 2020

Wij hebben goed nieuws! Vanaf vandaag kun je bij onze vereniging zeer eenvoudig en snel een baan afhangen via het nieuwe KNLTB Afhangbord.
Gereserveerd kan worden voor de periode vanaf 1 juni a.s.

Het KNLTB Afhangbord maakt digitaal afhangen mogelijk op twee manieren. Allereerst kunnen leden afhangen via een Afhangbord-scherm in de hal van het clubgebouw.

Hoe werkt dit?

Als lid kun je eenvoudig inloggen met je ledenpas. Vervolgens krijg je inzicht in het aantal (beschikbare) banen en kun je introducees of andere spelers toevoegen om tegen te spelen.

Selecteer jouw favoriete baan en spelen maar! 

Daarnaast is digitaal afhangen mogelijk via je telefoon. Het KNLTB Afhangbord werkt namelijk naadloos met de KNLTB ClubApp waardoor je ook in de app kunt afhangen.

In het kort betekent dit dat de leden vanuit de luie stoel thuis (of ergens anders…) zelf een baan kunnen ‘afhangen’ oftewel reserveren. De baan wordt dan direct vastgelegd. Na het afhangen dient de reservering uiterlijk 5 minuten vóór begin in de hal van het clubgebouw via een (touchscreen) monitor met behulp van de ledenpas bevestigd te worden. Als de reservering niet wordt bevestigd vervalt deze en kan iemand anders deze reservering claimen.

We raden je aan om gauw langs te komen op de vereniging om het vernieuwde KNLTB Afhangbord uit te proberen en een lekker potje te spelen. Tot snel!

Om gebruik te maken van de tennisbanen dient iedereen, ivm. de Corona-maatregelen nog steeds te beschikken over een reservering. Dit ivm. de voorgeschreven registratie van de personen die zich op de accommodatie bevinden. De huidige manier van reserveren via [email protected] of via WhatsApp +31 541 353 003 zal voorlopig ook nog kunnen. Echter men krijgt niet direct antwoord en de publicatie van de reserveringen vinden alleen nog plaats via de de ClubApp.

Voor het zelf afhangen zijn er 2 zaken van belang: de ClubApp op je smartphone en -voor aanvraag c.q. bevestiging op de monitor- de ledenpas.

Heb jij de KNLTB ClubApp al?

Heb jij ‘m al? De ClubApp van de KNLTB? Onze club heeft de KNLTB ClubApp beschikbaar gemaakt voor alle leden en je kunt hem nu gratis downloaden! In de app vind je niet alleen alle competitie-uitslagen en standen en jouw wedstrijdresultaten maar kun je ook teams en spelers toevoegen aan je favorieten. Daarnaast blijf je met de KNLTB ClubApp altijd op de hoogte van het laatste clubnieuws, kun je eenvoudig een baan afhangen of op basis van jouw eigen voorkeuren een tennismaatje vinden. Kortom, al jouw (persoonlijke) tennisinformatie op één plek.

Heb je de app nog niet op je smartphone dan kan je de ClubApp downloaden in de Google Play Store of de App Store. Na het downloaden van de KNLTB ClubApp ga je als volgt verder:

 1. Selecteer jouw club: Vul in ‘Denekamp’ en selecteer T.V. Denekamp;
 2. Voer je bondsnummer in (staat op de ledenpas);
 3. Voer je wachtwoord in. Weet je je wachtwoord niet klik dan op “Wachtwoord vergeten?” Je kunt dan een nieuw wachtwoord aanmaken. LET WEL: Informatie om je wachtwoord aan te passen wordt gestuurd naar jouw mailadres dat in de ledenadministratie vermeld staat. Controle of aanpassen van je emailadres doe je via [email protected].
 4. Vervolgens kun je met dit wachtwoord en je bonds- of clublidnummer inloggen.
 5. Lukt het inloggen niet? Klik hier en loop deze 4 stappen na.
 6. Klik HIER voor de volledige -9 pagina’s tellende- Leden handleiding ClubApp 2.0

Baan reserveren via de ClubApp:

Vanuit de ClubApp kan je van huis uit een baan reserveren. Dit kan je vinden bij Spelen > Baan reserveren.

Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hierop klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.

Enkele regels mbt. reserveringen

 1. Er kan maximaal 5 dagen van tevoren een baan gereserveerd worden;
 2. Bij reservering de namen van alle spelers doorgeven;
 3. De maximale duur is 45 minuten per reservering of tot begin volgende reservering;
 4. Per lid maximaal 1 reservering per dag;
 5. Reserveringen op werkdagen tussen 18:30-21:00 uur dienen aan te sluiten op de voorgaande of aansluitende reservering;
 6. Als de baan na afloop van 45 minuten niet gereserveerd is kan/mag er doorgespeeld worden;
 7. Na maximaal 45 minuten gebruik van een tennisbaan kan, indien er een baan vrij is, opnieuw gereserveerd worden via app of digitaal afhangbord.
 8. Terugkerende (wekelijkse) reserveringen buiten de ‘spitsuren’ op werkdagen tussen 18:30-21:00 uur kunnen iom. de verenigingsmanager besproken worden. (Is met name bedoelde voor zij die overdag spelen);
 9. Zie verder ook het Park- en baanreglement;
 10. Deze regels kunnen worden uitgebreid c.q. worden aangepast.

De ledenpas

Heb je (nog) geen ledenpas?
 In het clubgebouw liggen diverse passen die (nog) niet afgehaald zijn.

Ben je de ledenpas kwijt?
Een nieuwe pas kun je aanvragen via [email protected] of via WhatsApp +31 541 353 003. Een nieuwe pas kost een nieuwe pas €1,-. Deze kosten zullen in rekening worden gebracht. Hiervoor ontvang je een ‘Tikkie’. Na betaling wordt een nieuwe pas aangevraagd.

Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Deze nieuwe manier van afhangen zal in het begin enige aanpassingen van iedereen vragen en er zullen vast ook wel enkele aanpassingsprobleempjes zijn.  In de maand juni is de verenigingsmanager elke maandag en dinsdag van 20:00-21:00 uur aanwezig in het clubgebouw om je persoonlijk te helpen. Ook kan altijd contact worden opgenomen via [email protected] of via WhatsApp +31 541 353 003.

VACATURE

De vereniging is op zoek naar een vrijwilliger m / v die wil helpen met het beheer van het digitale afhangbord. Het betreft een nieuwe vrijwilligersfunctie om het afhangbord met de bijgeleverde software te beheren en voorlichting te geven aan de leden.  Gezocht wordt iemand die, samen met de verenigingsmanager, af en toe een keertje een uurtje wil besteden aan het beheer van het digitale afhangbord.
Aanmelden en meer informatie bij [email protected]