Tennis Vereniging Denekamp

CORONA UPDATE: MEER RUIMTE VOOR TENNIS VOOR IEDEREEN

Home » Laatste nieuws » CORONA UPDATE: MEER RUIMTE VOOR TENNIS VOOR IEDEREEN

CORONA UPDATE: MEER RUIMTE VOOR TENNIS VOOR IEDEREEN

14 januari 2022

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, maar de ziekenhuisopnames dalen. De roep om het heropenen van de sport en andere sectoren was groot deze week. Gelukkig heeft het kabinet hier gehoor aan gegeven. Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen.

Goed nieuws dus. Tennissen kan weer volop, ook dubbelen mag weer.

Wat betekent dit voor tennis?

  • Buiten en binnen tennissen en padellen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
    De lessen gaan dus miv. a.s. maandag weer door!
  • Voor tennissen en padel binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in een tennishal of padelcentra voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
  • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek. De Winter Tennis Competitie gaat a.s. maandag dan ook weer van start.
  • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan. Voor topsport geldt een uitzondering.
  • Horeca op sportlocaties blijft gesloten; een afhaalloket blijft mogelijk
  • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht

Hoe was het ook alweer?????