Tennis Vereniging Denekamp

‘Corona of niet: tennissen kan’

Home » Laatste nieuws » ‘Corona of niet: tennissen kan’

‘Corona of niet: tennissen kan’

24 november 2020

Vijf vragen aan Niek Schothuis.

Geen voetbal, volleybal of hockey betekent meer drukte op de tennisbaan. Heerlijk in de buitenlucht en veilig op 1,5 meter afstand. Voor tennisleraar Niek Schothuis een goede reden om sportliefhebbers uit te dagen voor een winterchallenge.

1 Tennis is door corona aan een opmars bezig?
“Ja, dat is wel zo. Hoe gek dat ook klinkt, het is aanzienlijk drukker op de tennisbaan. Ik kreeg laatst een mail van de KNLTB waarin stond dat er behoorlijk veel leden bij zijn gekomen. Corona of niet, tennissen kan altijd. En ik vind het leuk om de sport te promoten. Gelukkig mogen we nu weer training geven aan groepen van vier.”

2 Wat houdt de winterchallenge in?
“In een notendop betekent het dat mensen voor een vast bedrag drie maanden lang onbeperkt mogen tennissen. Je beslist zelf of je er wel of geen les bij neemt. Het is een goede manier om toch te blijven bewegen en je huis uit te komen. Heel belangrijk in deze tijd.”

3 Ben je niet bang dat je hiermee heel veel tijdelijk leden aantrekt?
“Die kans is aanwezig. Maar we hopen dat het gros van de mensen tennis zó leuk vindt, dat ze blijven hangen. Het voordeel van deze sport is dat je het ook op latere leeftijd nog kunt doen. Het is veel minder blessuregevoelig dan bijvoorbeeld voetbal.”

4 Komen er vooral veel voetballers af op zo’n challenge?
“Ja, en ook volleyballers. Het zijn allebei sporten waar die winnaarsmentaliteit heerst. En het balgevoel is vaak ook al aanwezig, wat het onder de knie krijgen van het tennisspel wel iets makkelijker maakt.
Het is heel leuk om hen training te geven.”

5 Staan er straks niet heel veel beginners op de baan?
“Dat kan, maar dat vind ik niet erg. Als ik iemand iets kan bijbrengen en degene lekker zie bewegen, dan is het voor mij al geslaagd. Daar kan ik dus echt van genieten. Zelf begon ik op mijn achtste met tennis. Ik heb het altijd ontzettend mooi gevonden en dat gevoel wil ik graag overbrengen op anderen.”

Bron: De Twentsche Courant Tubantia 24-11-2020