Tennis Vereniging Denekamp

Clubkampioenschappen Jeugd afgelast ivm. weersomstandigheden

Home » Laatste nieuws » Clubkampioenschappen Jeugd afgelast ivm. weersomstandigheden

Clubkampioenschappen Jeugd afgelast ivm. weersomstandigheden

22 juni 2019

De gezondheid van de deelnemers gaat boven alles en vanwege de extreem hoge temperaturen die volgende week voorspeld worden, is de organisatie helaas genoodzaakt om de clubkampioenschappen voor de jeugd uit te stellen naar een later moment dit jaar. Wanneer dat precies wordt, wordt later bekend gemaakt.

De temperatuur die de thermometer aangeeft, maar ook door de luchtvochtigheid spelen een belangrijke rol in deze beslissing.

Op warme dagen met een hoge luchtvochtigheid kan het benauwd aanvoelen en het lijkt dan alsof het veel warmer is dan de thermometer aangeeft.

Bij temperaturen boven de 30°C kan het lichaam zijn warmte bijna alleen nog maar kwijt middels transpiratie. Zweet moet verdampen om op die manier warmte aan het lichaam te onttrekken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan het zweet echter niet meer goed verdampen.

De hitte-index geeft aan hoe warm het aanvoelt door de temperatuur en luchtvochtigheid te combineren.

“Bij een hitte index tussen de 25 en 30 graden kan er snel vermoeidheid optreden. Neem daarom voldoende pauzes en probeer directe zonnestraling te voorkomen.”

“Bij een hitte index tussen de 30 en 40 graden kun je last krijgen van een zonnesteek, kramp en/of uitdroging. Blijf dus uit de zon en drink voldoende. Beperk zware fysieke inspanning.”

De organisatie vindt het ontzettend jammer dat ze het toernooi moet afgelasten. Zij hoopt binnenkort de jeugd te kunnen verblijden met een nieuwe datum.

Hartelijke groet, de organisatie van de clubkampioenschappen voor de jeugd.