Tennis Vereniging Denekamp

Bijzondere ontwikkelingen in bijzondere tijden…

Home » Laatste foto’s » Bijzondere ontwikkelingen in bijzondere tijden…

Bijzondere ontwikkelingen in bijzondere tijden…

5 december 2021

Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zondag 28 november geldt dan ook een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag vanaf 28 november tot 17.00 uur. Daarna moet het tennispark worden gesloten, ook het terras en clubgebouw. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. 

Het is jammer dat sport als ‘niet-essentieel’ is bestempeld. Sporten en bewegen is gezond en verbetert de weerstand, het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Sporten is daarom juist ‘essentieel’, zowel tijdens deze coronapandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.

Vanwege bovenstaande mocht er dus ook niet meer gelest worden na 17:00 uur. Echt enorm balen voor de leden maar ook voor de tennisleraren. Een vervelend probleem waar velen mee te maken hebben. De tennisleraren van de Tennis Verenig Denekamp zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben gezamenlijk bedacht om hun leerlingen een 3 uur durende tennis-clinic aan te bieden.

Op zaterdag 4 en zondag 5 december van 10:00 -13:00 uur werden in groepjes van ongeveer 8 personen op 10 banen oefeningen aangeboden van de verschillende leraren waarbij de deelnemers steeds een baan doordraaiden in die 3 uur. Ook stond er op een baan een balmachine en op een baan een snelheidsmeter waar de snelheid van de service gemeten kon worden. Daarnaast was er een baan waar ‘gewoon’ een partijtje gespeeld kon worden en in het clubgebouw speciale oefeningen voor de rugspieren en aandacht voor de mentale fitheid. Elke keer iets anders dus.


Op deze manier werden de leerlingen de 3 lesuren aangeboden die zij anders gedurende deze 3 weken zouden missen. Helaas waren er leerlingen die niet konden en dat was heel vervelend maar op deze manier hebben de leraren hun uiterste beste gedaan om tijdens deze bijzondere tijden iets bijzonders aan te bieden. In de kantine was gastvrouw Bianca aanwezig met heerlijke (warme) choco en Glühwein. Mede door haar gastvrijheid was er sprake van een zeer geslaagde clinic.

Toegangscontrole

Omdat er gebruik gemaakt werd van terras en clubgebouw was controle op een coronatoegangsbewijs (CTB) noodzakelijk. Bij binnenkomst op het park werd iedereen dan ook gecontroleerd door jeugdleden Linde Goselink, Femke of Silvie Pikkemaat. Een enkeling was niet ibv. een geldig CTB. Hij/zij mocht wél deelnemen aan het clinicgebeuren buiten maar helaas niet op het terras of in het clubgebouw. Hiervoor was veel begrip, de organisatie heeft veel positieve reacties en weinig afzeggingen mogen ontvangen.

Op de foto ‘Scan-team’ Silvie & Femke.


Er was dus sprake van veel positiviteit en enthousiasme, zowel bij deelnemers als ook bij de leraren die onder leiding van Victor Markink een erg mooi afwisselend programma verzorgden. Iedereen vond het heel erg leuk en er werd al gevraagd waarom dit niet vaker georganiseerd kan worden. A.s. zaterdag is (voorlopig?) de laatste clinic.