Tennis Vereniging Denekamp

AED OPGELEID, ‘IN HET HELE LAND INZETBAAR’

Home » Laatste nieuws » AED OPGELEID, ‘IN HET HELE LAND INZETBAAR’

AED OPGELEID, ‘IN HET HELE LAND INZETBAAR’

17 december 2019

“Bij sporten gebeuren de meeste reanimaties op een tennisbaan” aldus een ambulance medewerkster. “Dit ivm. de leeftijd van de spelers/speelsters. Tot op hoge leeftijd wordt er namelijk nog getennist”.
Helaas zijn we kort geleden nog met de neus op de feiten gedrukt dat het voorhanden hebben van een AED op de tennisbaan en omgeving echt noodzakelijk is.
Belangrijk is daarbij dat voldoende mensen opgeleid zijn om de symptomen van hartfalen te herkennen en voor de inzet en gebruik van de AED. Ook in uw prive omgeving.
Naast het feit, dat de 112 medewerker van de meldkamer jou telefonisch begeleid is het van belang dat je snel handelt en een AED zsm bij de hand hebt.
De eerste 6 minuten zijn van levensbelang en is dus snel handelen en inzet van de AED is heel belangrijk.
Heeft u zich bij het tennissen wel eens afgevraagd of iemand in uw “tennisgroepje” weet hoe te handelen bij hartfalen of anderszins? Wellicht dat u dat eens onder de aandacht brengt in uw “tennisgroepje”.
Inmiddels hebben diverse TVD leden al aangegeven een cursus te willen volgen.

Sedert meerdere jaren is onze vereniging in het bezit van een AED kast op het tennispark. Aanvankelijk waren plm. 80 personen opgeleid. Momenteel zijn dit nog ongeveer 50 personen, althans bekend bij de organisatie.
Er bestaat dan ook, naast de jaarlijkse herhaling, behoefte aan een nieuwe opleiding.
De vereniging is dan ook voornemens om een nieuwe cursus gebruik en inzet AED (Automatische Externe Defibrillator) te organiseren met medewerking van de EHBO te Denekamp.

Basiscursus reanimatie/AED:

In samenwerking met de EHBO Denekamp biedt de vereniging een nieuwe basiscursus aan.
Het betreft 1 maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur in het Irenegebouw

Data hiervoor zijn: maandag 20 januari, maandag 3 februari en eventueel 24 februari Er kunnen maximaal 10 personen per avond deelnemen.

Normale kosten per persoon zijn 30 euro, voor onze vereniging wordt 25 euro gerekend. Dit mogen leden van de TVD zijn maar ook niet-leden (familieleden, buren, vrienden) die belangstelling hebben.
Kosten van deze cursus zijn inclusief een online theorieboekje ( kan vooraf worden doorgelezen ), kosten van  de twee instructeurs, zaalhuur, certificaten, info over aanmelden als burgerhulpverlener bij Harslag.nl en de koffie.

Als extra service betaald de vereniging de kosten voor deze basiscursus reanimatie/AED voor TVD-leden.

Herhalingsavonden reanimatie / AED ( inloopavond )

Voor hen die al AED opgeleid zijn organiseert de vereniging weer de jaarlijkse herhalingen. Deze keer ism. de EHBO vereniging Denekamp.
De herhalingen zijn op dinsdagavond van 19:15 tot 21:15 uur in de kantine van de vereniging.
Data hiervoor zijn 28 januari en 11 februari

Elke 20 minuten 4 deelnemers (1 koppel 112 bellen/reanimatie/AED en 1 koppel stabiele zijligging/van buik naar rug draaien/onderzoek bewusteloos slachtoffer/verslikking/verstikking na 10 minuten wisselen)
Deze herhalingsavond is voor TVD-leden gratis.

Basiscursus EHBO (inclusief reanimatie/AED, Eerste Hulp aan Kinderen en verbandleer)

Ook wil de vereniging graag de basiscursus EHBO onder jullie aandacht brengen.
Dit betreffen 8 lessen van 2 uur op de maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het Irenegebouw. De cursus wordt daarna afgesloten met het examen bij het Oranje Kruis. Per cursus maximaal 8-10 personen. Totale kosten voor de cursus zijn 150 euro. Waaronder kosten voor de kaderinstructeurs, Lotus slachtoffer, Oranje Kruis lesboek (27,50 euro), examenkosten Oranje Kruis (50 euro), verbandmiddelen, zaalhuur, koffie en diplomapasje en certificaat.

De voorlopige startdatum voor deze basiscursus staat gepland op 16 maart 2020.

Voor degenen die veelvuldig op het tennispark aanwezig zijn betaald de vereniging de kosten. Eea. ter beoordeling van het bestuur.

Kosten

Hoewel de vereniging de kosten draagt voor de reanimatiecursus en herhaling voor haar leden kunnen alle deelnemers een rekening ontvangen van de kosten van deze cursus (150 en 25 euro).  Zij kunnen die dan inleveren bij hun ziektekostenverzekeraar. Deze cursussen worden, afhankelijk van welke ziektekostenverzekeraar en hoe je daar verzekerd bent, namelijk grotendeels vergoedt. Dan kunnen de deelnemers die meedoen en waarvoor de vereniging de kosten van de cursus draagt de eventuele vergoeding weer terugstorten in de verenigingskas van TVD.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze verenigingsmanager via [email protected]. Je krijgt dan zsm. antwoord.